HTML

Csak egyszer vagyunk fiatalok...

Gyerekekről, serdülőkről, fiatalokról, azaz mindarról, ami a felnőttkort megelőzi. Elsősorban a szakmának és maguknak az érintett korosztályoknak, illetve azoknak, akik a jövőbe kívánnak látni.

Friss topikok

Linkblog

ÚISZ Publikációs Pályázat

lighthousekeeper 2010.03.18. 10:03

Az Új Ifjúsági Szemle 2005-ben hagyományteremtő szándékkal hirdette meg első publikációs pályázatát. A kezdeményezés méltó folytatásaként a lap szerkesztősége új pályázatot hirdet „i-2010” címmel.
 
A pályázatokat az alábbi témákban várjuk:
AZ IFJÚSÁGI KOROSZTÁLYOK SIKERES TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓJÁHOZ SZÜKSÉGES KÖRNYEZET FEJLESZTÉSE: Gyermekvállalás, gyermeknevelés, családi környezet. Fiatalok munkavállalása, önálló egzisztenciateremtés. Kirekesztés, kirekesztettség, marginalizáció és társadalmi mobilitás. (A dolgozatoknak kapcsolódniuk kell a Nemzeti Ifjúsági Stratégiában vázolt részcélokhoz.)
AZ IFJÚSÁGI KOROSZTÁLYOK ÉS KÖZÖSSÉGEIK ÉRVÉNYESÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSE: Tanulás és környezete. Kulturális fogyasztás, infokommunikációs ellátottság, interkulturális környezet. Társadalmi, egyéni felelősség és tudatosság. (A dolgozatoknak kapcsolódniuk kell a Nemzeti Ifjúsági Stratégiában vázolt részcélokhoz.)
IFJÚSÁG-VÁLSÁG: A fiatalok életmódjának-élethelyzetének (család-munka-tanulás) változásai a világválság hatására. Összetartó erő, a fiatalok közösségeinek fenntarthatósága. Innovációs lehetőségek az ifjúság korosztályában.
A pályázaton tudományos fokozattól vagy végzettségtől függetlenül bárki részt vehet. A cikként megírt pályaműveket (egy személy több pályázatot is beadhat) 2010. június 30-ig, 30–50 000 leütés terjedelemben, névvel és elektronikus elérhetőséggel elektronikus formában kérjük megküldeni a szerkesztoseg[kukac]uisz[pont]hu címre. 
A pályamű olyan tudományos cikk, (másod)elemzés, szakmai írás, amely még nem publikált és más folyóiratnál elbírálás alatt nem lévő, eredeti írásmű. A pályázatokat 2010. július 31-ig a Szerkesztőség bírálja el, az alábbiak szerint honorálva a győzteseket:
I. helyezett: 50 000 forint,
II. helyezett: 30 000 forint,
III helyezett: 20 000 forint,
Különdíj (a legeredetibb írásmű alkotójának): 25 000 forint.
A helyezettek automatikusan lehetőséget kapnak cikkük megjelentetésére a lapban. A Szerkesztőség fenntartja a jogot adott díjak ki nem adására.
 

Címkék: úisz új ifjúsági szemle publikációs pályázat i 2010

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjusagugy.blog.hu/api/trackback/id/tr341849060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása